Dort_thumb-300x1002

Wieteke van Dort heeft samen met filmproducent Antonio Meijer een nieuw tv-programma over Indonesië gemaakt. De opnames zijn al achter de rug, maar niemand wil de programmaserie hebben. Dat vertelt Van Dort in weekblad Story.

Van Dort heeft zichzelf uitgenodigd bij veel tv-bazen in Hilversum. “Ik ben bij de AVRO, de TROS en Omroep MAX geweest in de hoop dat ik mijn nieuwe programma daar kon verkopen, maar het heeft niets opgeleverd”, zegt de oud-presentatrice.

De nieuwe tv-reeks gaat volgens Van Dort over ‘alledaagse dingen en gebeurtenissen uit het leven’. “Het zijn afleveringen over bijvoorbeeld de maan, de kindertijd, de natuur. Inmiddels heb ik opnamen over tachtig verschillende onderwerpen, waarin een mix van proza, poëzie, zang en magie verwerkt is. Ik heb de afleveringen zo’n invulling gegeven dat niet alleen kijkers met een Indische achtergrond ervan zullen genieten, maar dat het boeiend is voor een heel breed publiek.”

Van Dort wist acteurs Willem Nijholt en Coen Pronk en schrijfster Yvonne Keuls te strikken om tegen reis- en verblijfskosten mee te gaan naar Indonesië. “Zo lang het programma niet is verkocht, willen zij geen gage of vergoeding voor hun optreden hebben. Ook zij geloven in mijn nieuwe programma.” Ze heeft nu Rocky Tuhuteru in de arm genomen om het programma te verkopen. “Hij heeft een eigen tv-productiemaatschappij en hij denkt mogelijkheden te zien om de serie toch op de buis te krijgen. Misschien is Rocky de reddende engel voor mijn project.”

bron: Ziggo nieuws